Information

Extrapriser

Blog navigation

Latest posts

Ryggsäckar

Köpa rätt ryggsäck:


Att välja och köpa ryggsäck kan du göra hos oss. Vi har ryggsäckar som kan köpas till låga priser. Ned kommer några tips för hur du ska kunna köpa rätt ryggsäck.
I vårt sortiment har vi ryggsäckar för vandring, resor och andra aktiviteter. En del är försedda med ett justerbart bärsystem som kan anpassar sig efter din rygg...

Köpa rätt ryggsäck:


Att välja och köpa ryggsäck kan du göra hos oss. Vi har ryggsäckar som kan köpas till låga priser. Ned kommer några tips för hur du ska kunna köpa rätt ryggsäck.
I vårt sortiment har vi ryggsäckar för vandring, resor och andra aktiviteter. En del är försedda med ett justerbart bärsystem som kan anpassar sig efter din rygglängd och ergonomi.

Val av storlek på ryggsäck

Börja med att bestämma vilken storlek du behöver. Det finns i regel dessa storlekar:

    20-40 liter Passar till vardag eller turer som är under 24 H
    40-60 liter En bra storlek till resa eller kortare vandring
    60 liter - uppåt Den här storleken är för dig som ska vandra längre och behöver utrymme för tält, friluftkök, och sovsäck.

Vad du ska använda ryggsäcken till?

Börja med att bestämma vad du ska använda din ryggsäck till. Om man inte vill riskera att köpa en för liten ryggsäck, så kan man skaffa en större och använda sig av kompressionsremmar för att göra den mindre.

Här kommer några exempel på olika användningsområden:

  • Dagsturer
  • Långvandring
  • Tågluffning
  • Klättring
  • Till vardags, osv.


Att välja storlek på ryggsäcken

Vad du orkar och tänker bära i din ryggsäck är helt indiviuellt, och beror på din längd, kroppsbyggnad, utrustningsbehov etc. Se storlekar längst upp.


Vandringsryggsäck som passar dig

Alla kroppar är olika och ryggsäckarna sitter olika på oss alla. Prova gärna ryggsäcken och känn efter ordentligt om det sitter bra. Ett tips är att lägga i lite tyngder i ryggsäcken så känner du, hur det känns i bärremmarna och övrigt hur passformen på ryggsäcken förändras.

I vårt sortiment har vi större ryggsäckar för vandring, resor med mera är försedda med ett justerbart bärsystem som kan anpassar sig efter din rygglängd, och flera modeller finns dessutom särskilt anpassade för mäns respektive kvinnors olika kroppar.

Ryggsäck med eller utan ram?

En ryggsäck utan ram kallas Softpack-ryggsäck. En softpack passar de flesta användningsområden och är oftast lättare och mer följsamma än ryggsäckar med utanpåliggande ram. En softpack sitter bättre på din rygg och passar därför bättre vid exempelvis skidåkning. För vandring i svår terräng med mycket stor packning är ramsäckarna fortfarande det bättre alternativet.

Mer

Ryggsäckar  Det finns 17 produkter.

Visar 1 - 17 av 17 objekt
Visar 1 - 17 av 17 objekt