Katalog

Information

Extrapriser

Blog navigation

Latest posts

Lägerplats & Tält

Här hittar du allt du behöver för campingplatsen och för att göra ett behagligt sovläger med en värmande eld.

Vi har olika typer av metoder för att göra eld. Allt ifrån Brännare till tändstål. Det finns även eldpasta som appliceras för att göra det lättsamt att få igång elden.

När det gäller sov delen så hittar ni en rad tält och olika typer av ...

Här hittar du allt du behöver för campingplatsen och för att göra ett behagligt sovläger med en värmande eld.

Vi har olika typer av metoder för att göra eld. Allt ifrån Brännare till tändstål. Det finns även eldpasta som appliceras för att göra det lättsamt att få igång elden.

När det gäller sov delen så hittar ni en rad tält och olika typer av liggunderlag. På vintern rekommenderar vi ett aluminiumunderlag i kombination med ett uppblåsbart som innehåller isolerande stoppning.

Annan utrustning är  sovsäckar som tar liten plats, hängmattor från AMAZONAS kan användas året runt till camping och friluftsliv. Hängmattorna kan kombineras med AMAZONAS Jungle Tarp.

Andra produkter är lysande tältpinnar och lyktor från UCO. Myggskydd från COGHLAN'S. kuddar från BASICNATURE och FERRINO.

Mer

Lägerplats & Tält  Det finns 66 produkter.

Underkategorier

 • Tält & Tarp

  Här kan du hitta större familjetält eller köpa de billigaste tälten för under 300 kr. Tänk på att pris och kvalitet på tält ofta följs åt. Så gör ett avvägande till vilken aktivitet ditt tältköp är tänkt för. Behöver du köpa vindtåligt fjälltält eller klarar du dig med ett två manstält till festivalen?

  Vi har alla typer av tält och tälten finns i alla prisklasser. Allt ifrån 1-manstält med höga vattenpelare och stormtält som klarar starka vindar. Här kan du även köpa större familjetält som rymmer 4-6 personer.

  Tälten har oftast bågar / tältpinnar av glasfiber och aluminium. Vi har även uppblåsbara tält där man enkelt pumpar med handpump och behöver inte ta med några tältpinnar.

  Vi har t.ex. tältet Coleman Tatra 2 för 2 personer och som är geodetiskt mätat för att ge bra med utrymme och skydd mot väder och vind.

  Några av våra tält-varumärken: FERRINO, GRAND CANYON, COLEMANS, Fox outdoor

  Glöm inte att läsa våra tält guider som ni hittar här nedan:

  Tältguide

  Rengöra fuktskadat tält

 • Tälttillbehör &...

  Här finns reparations-kit för tält och annan friluftsutrustning som behöver lagas. Reparera enkelt genom att limma på täckbiten och få liggunderlag och tält täta igen. Missa inte tältpinnarna från UCO som har riktiga lampor så ni aldrig behöver stupa över tältlinor i mörkret.

 • Hängmattor

  Hängmattor som är tåliga och konstruerade att sova i när ni är på tur i vildmarken.
  Vi har hängmattor från AMAZONAZ som kan kombineras med Djungle tarp vilket ger dig en hängmatta med tak över huvudet.

  Vi rekommenderar att sova i hängmatta under sommaren då det tar mindre plats i packningen och är upplevelse som måste testas. På vintern måste friluftshängmattan isoleras med hängande sovsäck eller en hängmatta med ficka där liggunderlag kan placeras.

  Amazonas har stabila hängmattor för natur. Hängmattorna är försedda med myggnät och tak kan läggas till i form av en tarp.
  Friluftshängmattorna kommer i olika färger så de kan matcha dina camping behov. Så passa på och hitta din friluftshammock idag.

 • Eldning & Tändstål

  Att Köpa tändstål är inte så svårt. Konstruktionen är simpel, men tänk på att köpa ett magnesium tändstål där stålet inte är för tunt. Det kan då gå av. Hos oss kan du köpa flera varianter av tändstål. Våra favorit köp är Lightmyfire firesteel, Firesteel army och firesteel scout.

  Välja, köpa tändstål

  Tändstål finns oftast till låga priser. Men man ska akta sig för de billigaste tändstålen. Några problem med de billigaste eldstålen är att plasten på toppen kan lossna och att stålet går av, eller är tillverkat av ett material som inte ger tillräckligt med gnistor. Så om du har problem med att använda ditt tändstål så kan du läsa nedan om några tips om hur du gör eld med tändstålet.

  Tändstålet fungerar inte

  Om ditt tändstål inte fungerar så finns det fler saker än man tror som man kan titta på för att lösa problemet. Så släng inte iväg ditt tändstål när du inte får gnistor, utan följ tipsen nedan först.

  Tändstål med dålig tändbricka

  På tändstålen brukar det följa med en metallbricka som ska dras mot själva stålet för att gnistbildning ska inträffa. Om den brickan inte är tillräckligt vass, så kommer det inte att bildas några gnistor. Det finns en enkel lösning på detta problem och det är att använda bladet på en kniv som antändning stål istället. Tänk dock på att inte den vassa sidan av kniven, då det förstör både kniven och eldstålet.

  Firesteel har en svart skyddsfärg

  En annan anledning till att tändstålet inte ger ifrån sig gnistor kan bero på att det ofta har en svart färgbeläggning när tändstålet är helt nytt. Det måste tas bort innan tändstålet kan användas. Skrapa av färgbeläggningen med stålull eller gnugga med kniv eller den medföljande stålbrickan.

  Plastdelen lossnar på tändstålet

  På våra tändstål har detta inte hänt, men det finns billiga varianter där det händer. Antingen kan du försöka limma fast plastdelen eller så köper du ett nytt tändstål och använder magnesiumet ifrån det andra som reserv. Du kan t ex skrapa av flingor ifrån tändstålet och sedan tända med gnistorna. Det blir en extra tändning och lite av en tomtebloss-effekt inträffar. Vi rekommendera lightmyfire scout 77mm och lightmyfire army 95 mm. Dessa två firesteel / tändstål håller hög kvalitet.

  Hur gör man eld med tändstål

  För att göra eld med ett tändstål, så krävs det lättantändligt material. Se till att forma materialet till en form av ett fågelbo. Det underlättar för att hålla materialet samman när man drar tändstålet mot det material som ska antändas.

  Nedan följer en lista med material som antänder lätt när man använder ett tändstål:

  • Bomull / Tampong. Tamponger är hårt pressad bomull och så den tar liten plats i ett eld-kit. Små bomullsbitar kan tas lös vid varje tillfälle.
  • Björknäver. Hitta en fallen björk och ta nävern som har lossnat ifrån trädstammen. Den ska vara så tunn som möjligt för att gnistorna ska kunna antända materialet.
  • Tinderdust är fnöske som är tillverkat av Lightmyfire. Det är tillverkat för att antändas extremt enkelt. Fnösket förvaras av en rund plastbehållare som ser ut som en snusdosa.

   

  Instruktion hur tändstål används

  Hur fungerar ett tändstål?

  När du drar stålbrickan emot tändstålet stav av magnesium, så kommer magnesiumet antändas och gnistor bildas. Dessa gnistor motsvarar en temperatur på 2,980°C (5,400°F). Dessa gnistor kan även antända gas försedda spisar och grillar. Eftersom stålet och magnesiumet inte påverkas av fukt så kan det användas i alla typer av klimat och även blött.

  Varför köpa eldstål?

  Ett eldstål räcker för ca 3000 användningar, vilket gör det den perfekta överlevnadsprylen som bör finnas i alla hem och i samtliga beredskapslådor. Tändstickor räcker inte lika länge och faller sönder om de kommer i kontakt med vatten.

 • Liggunderlag
 • Sovsäckar & kuddar
Per sida
Visar 1 - 24 av 66 objekt
Visar 1 - 24 av 66 objekt