Katalog

Information

Extrapriser

Blog navigation

Latest posts

Equipment

Hitta ni samtliga kategorier att välja mellan. Bara klicka på en av ikonerna.

Har ni problem att hitta de friluftsartiklar ni söker, kan ni prova att söka i sökfältet ovan eller genom toppmenyn. Det går bra att kontakta oss om ni har frågor eller inte hittar den produkt ni söker. Vi kan det mesta inom Camping och friluftsliv. När det gäller att...

Hitta ni samtliga kategorier att välja mellan. Bara klicka på en av ikonerna.

Har ni problem att hitta de friluftsartiklar ni söker, kan ni prova att söka i sökfältet ovan eller genom toppmenyn. Det går bra att kontakta oss om ni har frågor eller inte hittar den produkt ni söker. Vi kan det mesta inom Camping och friluftsliv. När det gäller att hitta på vardagsäventyr ser vi till att testa nya roliga produkter som vi sedan tar med oss ifrån skogen och fyller butiken med.

Vi har allt ifrån olika typer av överlevnadsknivar och friluftsknivar i läder och g10 grepp. En stor nyhet är våra prisvärda hängmattor som är så stabila att man kan sova flera i samma hammock.

Liggunderlagen finns som uppblåsbara och med fyllning för att fungera på vintern. Ett annat tips är att skaffa vårt vikbara liggunderlag. Det kan användas som ryggdyna om din ryggsäck saknar ram.

Mer

Equipment  Det finns 253 produkter.

Underkategorier

 • Lägerplats & Tält

  Här hittar du allt du behöver för campingplatsen och för att göra ett behagligt sovläger med en värmande eld.

  Vi har olika typer av metoder för att göra eld. Allt ifrån Brännare till tändstål. Det finns även eldpasta som appliceras för att göra det lättsamt att få igång elden.

  När det gäller sov delen så hittar ni en rad tält och olika typer av liggunderlag. På vintern rekommenderar vi ett aluminiumunderlag i kombination med ett uppblåsbart som innehåller isolerande stoppning.

  Annan utrustning är  sovsäckar som tar liten plats, hängmattor från AMAZONAS kan användas året runt till camping och friluftsliv. Hängmattorna kan kombineras med AMAZONAS Jungle Tarp.

  Andra produkter är lysande tältpinnar och lyktor från UCO. Myggskydd från COGHLAN'S. kuddar från BASICNATURE och FERRINO.

 • Friluftsknivar

  Vi har jaktknivar och friluftsknivar till låga priset. Hur vet man då vilken som är den bästa friluftskniven och vilka överlevnadsknivar som passar bäst i skogen? Vi rekommenderar att du läser vår bästa knivguide här

  I regel kan man säga att fällknivar lämpar sig mer till fiske och lättare arbeten med linor. Knivar med fasta blad rekommenderas till grövre arbetet som att klyva kvistar eller tälja. Kniv med fast blad kan enklare slipas.

   

  Köpa Fällkniv

  De allra flesta fällknivar är försedda med en fjädersprint som gör det möjligt att använda kniven med en hand. Det kan vara bra om man har hamnat i en olycka och av någon anledning sitter fast med den ena armen. Det förhindra även att knivbladet rör sig i utfällt läge. Själva bladet på en fällkniv är mer skyddat i nedfällt läge, men det finns alltid risk att smuts, fiskrens etc. som riskerar att kladda ihop fällkniven. Se därför till att hålla fällkniven extra ren.

   

  Köpa kniv med fast blad

  Om du tänker utföra grövre arbete som att klyva ved, tälja kvistar. Rekommenderar vi en kniv med ett fast blad. En kniv med ett fast blad är oftast större och mer robust i utformningen, än en fällkniv. Om du köper en kniv med ett fastblad och du vill att kniven ska hålla länge. Försöka att hitta en kniv med så lite lösa delar som möjligt. Det gör att mindre delar kan gå  sönder och du behöver nästan bara tänka på att slipa kniven regelbundet. Se även till att knivens slida, både passar kniven väl och att den känns bra i byxbältet. Viktigt att du inte förvara kniven löst i packningen. Då kan den skada dig själv eller skära sönder friluftsutrustningen.

   

  Köpa all-round kniv

  En bra all-round kniv är Lightmyfire Fireknife. Tillsammans med Mora of sweden har de tagit fram en vass kniv som är försedd med tändstål i botten. Det gör kniven till en perfekt överlevnadskniv eller som både är vass och kan göra upp en varm och behaglig brasa, mitt ute i vildmarken.

  Köpa Multiverktyg

  Du kan använda ett multiverktyg istället för en vanlig kniv. Det bästa exemplet på det är Victorinox som tillverkar bland annat swiss army knife. Det är extremt vassa knivar och har ett längre blad en traditionella fällknivar. Om du tittar på andra multiverktyg bör du kolla mer nogrannt på knivbladets storlek. Det kan se bra ut på bild men vara betydligt mindre i verkligheten. Vi har skrivit ut alla mått på våra knivar i produktbeskrivningen.

  Om multiverktyget är till flugfiske, så kan du med fördel välja ett mindre multiverktyg som passar i flurgbindningslådan.

  Ett multiverktyg kan även vara bra för dig som har mycket elektonisk utrustning då en liten stjärnmejsel kan bli ett modernt överlevnadsverktyg för elektroniken.

  Slutsats: En mindre kniv kan vara bra om du ska ut på lättare promenader och inte har för avvsikt att göra upp eld. Om du är ute på jakt eller en längre vandring, så är en mer robust kniv ett måste. Det är för att du ska kunna utföra alla de krävande uppgifterna som att tälja och klyva ved. Till fisket kan du klara dig med en fällkniv som du kan förvara i fiskelådan, bröstfickan eller som i fordonet.

 • Redskap & Verktyg
 • Bära & Förvara
 • Hantering vatten
 • Navigering & Kameror
 • Belysning

  Här hittarni alla typer av belysning för friluftsliv. Vi har ficklampor för dykning som passar utmärkt för dig som paddlar eller rör dig i våta miljöer och behöver en fungerande vattentålig ficklampa. Vi har även pannlampor som driv med LED, så batteriet räcker längre då pannlamporna är energisnåla. Några av våra lampor är ifrån; Fox outdoor, Relags pannlampor, Baladeo dykarlampor.

 • Survival

  Överlevnad med allt inom survival. Survalist och överlevnadsutrustning online är nya begrepp som har kommit fram de senaste åren. Överlevnad och förberedelse i hemmet får oss att leta efter en överlevnadsbutik som erbjuder överlevnadsmat och andra överlevnadssaker. Så leta inte längre, checka av din prepper checklista och fyll upp ditt prepper matförråd med bästa överlevnadsmaten

  Köpa överlevnadsutrustning

  Överlevnadsmat

  Grund tanken med att bunkra upp en matförråd är att helt enkelt hitta mat som håller väldigt många år och sedan låta det stå på hyllor i hemmet i. Ett bra ställe att förvara sina överlevnadsmat kan vara på hyllor nere i en kall och sval matkällare.

  Överlevnadsutrustning krislåda

  Vi har samlat överlevnadsutrustning som vi anser vara användbara vid strömavbrott, katastrofer och olyckor. Hemligheten bakom en lyckad krislåda är att ha överlevnadsprylarna lätt tillgängliga och vara ett enkelredskap som gör stor nytta.

  Överlevnadsarmband & Tändstål

  Ett tändstål för att göra upp eld är både litet och kan alltid följa med i bilen, ryggsäcken och är ett måste i din krislåda. Några tips på att göra eld med tändstål är att hitta torra kvistar och bark för använda som baseld. Börja med små pinnar och öka sedan storleken för att få en bra eld.

  Ett överlvnadsarmband är en annan prisvärd produkt eftersom överlevnadsarmbandet är tillverkat av stark fallskärmlina. Du kan enkelt ta isär armbandet och det ger dig väldigt många meter av lina, som kan användas till både fiske och att säkra upp tillfälliga läger.

  Överlevnadsknivar

  Andra bra produkter är en riktigt bra och vass överlevnadskniv. En överlevnadskniv kan vara försedd med massor av extra funktioner som kompasser och fiskelinor. Se till att din överlevnadskniv har en skyddande slida och välj en kniv som ryms i krislådan. Fällknivarna tar liten plats och är därför ett lämpligt köp till överlevnadsutrustningen.

  Överlevnadsponcho

  Överlevnadsponcho innefattar flera olika objekt. En produkt som du kan köpa hos oss är en Överlevnadsfilt även kallad Emergency blanket. Det är en överlevnadsfilt som är tillverkad av aluminium. Aluminiumfilten kan du svepa runt kroppen och kroppsvärmen kommer att reflekteras tillbaks till din kropp. Du kan även spänna upp en överlevnadsilt vid en eld för att reflektera värmen ifrån elden. Hos oss hittar du även överlevnadsregnponchos som är en regnponcho som ryms i fickan och bör finnas i dit krispaket i hemmet och i bilen.

Per sida
Visar 1 - 24 av 253 objekt
Visar 1 - 24 av 253 objekt