Frystorkadmat

När man ska vandra kan det starkt rekommenderas att ta med frystorkad mat. Tillsätt bara vätska och låt det dra i 15 minuter. Visst kan man ha med sig konserver, problemet blir i vikten och all onödig vikt i form av vätska och aluminium. Konserver tar mycket plats i packningen även efter att man har ätit upp maten. Frystorkad mat lämnar minimalt...

När man ska vandra kan det starkt rekommenderas att ta med frystorkad mat. Tillsätt bara vätska och låt det dra i 15 minuter. Visst kan man ha med sig konserver, problemet blir i vikten och all onödig vikt i form av vätska och aluminium. Konserver tar mycket plats i packningen även efter att man har ätit upp maten. Frystorkad mat lämnar minimalt med skräp. 

Frystorkad mat har flera andra benämningar så som fjällmat, Överlevnadsmat, vildmarksmat. Vi har valt att använda Travellunch freeze dried food eftersom de håller hög kvalitet och har nogrannt utvalda råvaror som torkas och packeteras. En stridsportion är ca 125 g och finns även i större storlek.

Frystorkad mat är perfekt mat till jakt då man enkelt häller på varmt vatten och låter dra. Frystorkadmat har använts inom det Svenska försvaret under många år.

Mer

Frystorkadmat  Det finns 6 produkter.

Visar 1 - 6 av 6 objekt
Visar 1 - 6 av 6 objekt